Gimnazijos tinklaveika su Kelmės „Kražantės“ progimnazijos mokiniais

  • Paskelbta: 2022-04-08
  • Kategorija: Renginiai

2022 m. balandžio 7 d. Tytuvėnų gimnazijoje lankėsi Kelmės „Kražantės“ progimnazijos 18 aštuntokų, lydimi savo auklėtojos, buvusios gimnazijos mokinės Genės Mikalauskienės. Svečiai buvo suskirstyti į 4 grupes, lydimi gimnazijos 8 klasių mokinių, pasklido į klases. Kiekviena grupelė mokinių galėjo pasitikrinti savo gebėjimus STEAM stotelėse: biologijos, fizikos, matematikos, anglų kalbos ir menų. 
Gamtos mokslų laboratorijoje biologijos mokytoja metodininkė I. Banevičiūtė kartu su III g klasės mokiniais: Kristupu Armoška, Klaidu Vasiliausku ir Emiliu Stončiumi, išmaniųjų marškinėlių pagalba svečius supažindino su žmogaus organų sistemų veikla. Kiekviena grupelė atliko laboratorinį darbą „Raudonasis kopūstas - burtininkų daržovė“. Raudonojo kopūsto nuoviro pagalba ištyrė įvairių buitinių chemikalų pH. 
Fizikos stotelėje mokinių laukė fizikos vyresnioji mokytoja Reda Petrilionienė su pagalbininkais: III g klasės mokiniu Jonu Seselsku ir abituriente Saulina Šedyte. Stotelėje kelmiškiai turėjo surinkti ir išbandyti radaro, veikiančio ultragarso diapazone, modelį bei stebėti ir įvertinti 3D spausdintuvo galimybes.
Anglų kalbos stotelėje mokinius iš „Kražantės" pasitiko šaunios aštuntokės Greta Zikaitė, Gintarė Nutautaitė, Skaistė Jagminaitė ir jų anglų kalbos mokytoja metodininkė Genutė Karpinienė. Jos paruošė užduotėles norėdamos sužinoti kuo daugiau apie bendraamžių pomėgius, o tuo pačiu joms buvo smalsu, ką kelmiškiai žino apie mūsų gimtąjį miestelį ir gimnaziją.
Menų stotelėje kelmiškius pasitiko 8 klasių auklėtojos: Lina Baranauskienė (muzikos mokytoja metodininkė) ir Vida Mozerienė (technologijų mokytoja metodininkė). Mokiniai atliko komandinio bendradarbiavimo, pastabumo darbą, reikėjo surasti, surinkti paslėptą sakinį.
Matematikos mokytoja metodininkė Lina Zaleckienė parengė Quizizz aplinkoje viktoriną „Matematika aplink mus“. Mokytoja parinko realaus turinio užduotis bei keletą minklių iš tautosakos. Mokytojai talkino 8a klasės mokinys Rokas Bagdonavičius. Džiaugiamės, kad kelmiškiams vidutiniškai 60% pavyko atsakyti teisingai, nors jie Quizizz aplinkoje nėra atlikę testų.
Aktų salėje vyko STEAM veiklų apibendrinimas, svečiai dalinosi įspūdžiais kaip sekėsi atlikti užduotis STEAM stotelėse, kas  labiausias patiko. Gimnazijos direktorė I. Stankuvienė mokiniams pristatė mokymosi perspektyvas Tytuvėnų gimnazijoje.

Autorius:
Daiva Hinz

Nuotraukos:
Genutė Karpinienė, Lina Baranauskienė, Irena Banevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos