Meno skyriaus mokinių darbų paroda

  • Paskelbta: 2022-06-14
  • Kategorija: Renginiai

Šiuo metu Tytuvėnų miesto bibliotekoje veikia Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus jaunųjų dailininkių baigiamųjų darbų paroda. Šiemet skyrių baigė trys mokinės.

Agnė Zikaitė savo darbuose spalva ir švelniais akvareliniais potėpiais paanalizavo moters paveikslą pasakose. Kaip ir realiame gyvenime, taip ir pasakose gėris susiduria su blogiu ir ten jis dažniausiai laimi. Visuose jaunosios dailininkės triptiko darbuose piktosios raganos skriaudžiamos mergaitės – Coliukė, Snieguolė, Elenytė – spinduliuoja gerumu, nuoširdumu. Spalvingais, drąsiais potėpiais Agnė sukūrė ir raganos atvaizdą.

Ugnė Nutautaitė svajoja savo skoningai sukurtu natiurmortu kuo greičiau papuošti namų svetainę. Dailios sienos vertas ir kitas natiurmortas su vaisias. Na, o valiūkiškos mergaitės atvaizdas primena pačią Ugnę.

Aurelija Važinskytė į drobę perkėlė savo Nerimo atvaizdą. Nerimas, kuris žadina rytais, lydi į mokyklą, kelia visokias mintis galvojant apie ateitį. Gal ir nėra jis toks nerimastingas ir piktas, nes dažnas pažiūrėjęs į Aurelijos darbą pasako frazę: „Oi, koks mielas“.

Na, o ateities parodoms dar ruošiasi jaunesnieji meno skyriaus mokiniai.

Štai, pradinio ugdymo skyrių baigė trečiokas Denas Dovidavičius. Mokinys sukūrė daug drąsių kompozicijų, įdomiai savitai apibūdino savo kūrinius. Denui patinka piešti ir tapyti gyvūnus, jį supančią aplinką.

Pati jauniausia ir pati darbščiausia pirmokėlė Margarita Kazlauskaitė sunkiai talpino šūsnį darbelių ant ekspozicijai skirto stalo. Jos piešiniai drąsūs ir spalvingi, pasakojantys apie nerūpestingą vaikystę, ją supančią gamtą, artimuosius, augintinius.

​Mokslo metai greitai nuplasnojo ir visi mūsų mokiniai iškeliavo į vasarą, stebėti, pajusti, kurti ir, žinoma, pailsėti. Gražių jums atostogų!

 

Autorius:
Danguolė Žukauskienė

Nuotraukos:
Danguolė Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos