Kalbų savaitė

  • Paskelbė : Ieva Andruliene
  • Paskelbta: 2023-10-01
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 25-29 dienomis Tytuvėnų gimnazijoje vyko daugybė veiklų skirtų Europos kalbų dienai paminėti. Visų klasių mokiniai lietuvių ir užsienio kalbų pamokų metu atliko su kitais mokomaisiais dalykais integruotas užduotis.

Mažieji 4 klasių mokiniai per anglų kalbos pamokas piešė Europos kalbų alėją prie mokyklos, penktokai piešė vėliavėles, mokėsi pasisveikinti įvairiomis kalbomis ir sudėliojo gražų Europos kalbų medį. Vyresni mokinukai virtualiu būdu lankė Europos miestus, patys kūrė viktorinos klausimus savo klasiokams. 8 klasių mokiniai atliko rimtesnes užduotis - teko paplušėti kol surinko informaciją apie žymius pasaulio fizikus ir ją pristatė pamokos metu. I ir II g klasių mokiniai išbandė savo jėgas protmūšiuose apie  Europos šalis ir kalbas.

Trečiokai gimnazistai pertraukų metu leido dainas įvairiomis kalbomis, o per anglų kalbos pamokas diskutavo apie efektyvius kalbų mokymosi būdus. IV g klasės mokiniai pristatė pranešimus " Europos paveldas istoriniame ir kultūriniame kontekste".

Lietuvių kalbos mokytojos taip pat vedė integruotas pamokas su anglų kalba: aštuntokai diskutavo apie Tytuvėnuose gyvenusius kitų tautybių žmones, o abiturientai anglų kalba aprašė išvyką į Anykščius, kur lankėsi su lietuvių kalbos mokytoja.

5-6 klasių mokiniai lietuvių kalbos pamokų metu mokėsi dailyraščio.

Rusų kalbos pamokose kūrė  ir pristatė plakatus " Ką sužinojai apie Europos kalbas?' ir   " Pirmieji žodžiai  užsienio kalba".

Branginkim savo gimtąją kalbą ir mokykimės užsienio kalbų, nes tai vartai į pasaulį ir galimybė skleisti žinią apie Lietuvą ir lietuvių kalbą!!! 😊💚

Tytuvėnų gimnazijos kalbų mokytojai🌷😊🌷

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos