Kūrybinių darbų konkursas „Gyvulininkystė ir MES“

  • Paskelbė : Ieva Andruliene
  • Paskelbta: 2023-12-14
  • Kategorija: Renginiai

Šviečiamąją programą, skatinančią vaikų ir jaunimo susidomėjimą gyvulininkyste, vainikavo įgytų žinių bei kūrybinių darbų konkursas „Gyvulininkystė ir MES“. Šiais metais programoje dalyvavo 40 Lietuvos mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų.

Įvykusio konkurso uždavinys – kūrybiniais darbais atskleisti gyvulininkystės ypatumus, naudą ir svarbą. Dalyvių darbuose turėjo atsispindėti bent viena tradicinės gyvulininkystės šaka: pieninė ir mėsinė galvijininkystė, kiaulininkystė, paukštininkystė, arklininkystė, avininkystė, ožkininkystė, kailinė žvėrininkystė, triušininkystė ir bitininkystė.

Konkurso dalyviams išradingumo netrūko: jie organizavo piešinių, nuotraukų, kūrybinių darbelių parodas, sudarinėjo aplikacijomis, piešiniais iliustruotas knygeles, kūrė eiles, dainas, inscenizacijas, atliko kūrybinius darbelius iš antrinių žaliavų, vilnos, kailio, medžiagos skiaučių, rengė skaidres ir vaizdo siužetus apie savo organizuotus edukacinius renginius: šventes, išvykas į ūkius ir kt.

Kūrybinių darbų atrankos komisija, sudaryta iš Žemės ūkio ministerijos bei VŠĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros atstovų, iš kiekvieno modulio atrinko po 3 geriausius kūrybinius darbus ir išrinko 1–3 vietų laimėtojus, kuriems įteiktos padėkos ir prizai.

Džiaugiamės Tytuvėnų gimnazijos 2a ( mokytoja Edita Maziukienė ) ir 3b ( mokytoja Jolanta Urbelienė) klasių mokiniais, kurie laimėjo III vietą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos