Kartu paskaitykime

  • Paskelbė : Danutė Buivydienė
  • Paskelbta: 2024-02-14
  • Kategorija: Renginiai

 Baigėsi trečiasis E. Daciūtės kūrybos skaitymo projektas "Kartu paskaitykime knygelę". Tarptautiniame projekte dalyvavo  1 a ir 1 b klasės mokiniai ir mokytojos Rita Guobienė, Vilma Meškauskienė.  Visą savaitę skaitėme E. Daciūtės kūrybos knygas: "Kaip šuo ir banginis išgelbėjo Vilnių", ", Kas tas Šmikis Bilba?", " Geriausia gimtadienio dovana", "Pasakojimas apie katiną ir tulpę". Mokiniai inscenizavo pasakojimus, piešė, kūrė koliažus, domėjosi kas yra Šmikis Bilba, bandė jį surasti.  Kartu su veikėjais keliavome, džiaugiamės, svajojome, kartojome elgesio ir mokinio taisykles. Mokiniai pasakojo apie draugystę, aplikavo ir piešė katiną su tulpe. Dauguma mokinių pritarė geriausiai gimtadienio dovanai.  Savo gimtadienį norėtų rengti taip pat gyvūnų globos namuose. 

      Projekto aptarimas vyko Tytuvėnų miesto vaikų skyriaus bibliotekoje. Bibliotekininkė Jadvyga Arkušauskienė pristatė E. Daciūtės išleistų knygų parodą. Vyko garsiniai skaitymai iš E. Daciūtės knygos "Meškiai eina į mokyklą". Pirmokai po keletą sakinių skaitė patys, atliko teksto suvokimo testą, spalvino meškiukų šeimyną. 

      Supratome, kad galime įdomiai skaityti knygas. Svarbiausias tikslas - turėti norą skaityti ir pasinerti į nuotykių pasaulį. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos