Skiriu Lietuvai

  • Paskelbė : Danutė Buivydienė
  • Paskelbta: 2024-02-15
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 12 -15 d. Tytuvėnų gimnazijoje vyko projektinės savaitės ,,Skiriu Lietuvai“ veiklos. Į integruotas ugdymo(-si) veiklas įsijungė 1a, 1b, 2a, 2b, 3a, 3b, 4a, 4b klasių mokiniai ir mokytojos, šokio mokytoja, mokytojų padėjėjos ir logopedė, anglų kalbos ir dorinio (tikybos) ugdymo mokytojos. Vyko kūrybinės veiklos: Lietuvos himno giedojimas, viktorinos, sveikinimo Lietuvai kūrimas ir rašymas, piešiniai skirti Vasario 16-ajai.  Mokiniai rašė eilėraščius, kūrė maldas Lietuvai, angliškai pasakojo apie Lietuvą. Mokytoja J. Žakarienė mokė šokti tautinius šokius. Vyko foto medžioklė. Mokiniai turėjo surasti Lietuvos simbolius arba sudėti iš daiktų tautinės spalvos simbolius ir nufotografuoti. Pradinių klasių mokiniai per logopedines pratybas kūrė sakinius, skyrė gražiausius žodžius Lietuvai, kurie tilpo margaspalvėje žodžių juostoje.

1a, 1b, 2a, 3b, 4a klasių mokiniai ir mokytojos gamino trispalves sages. Socialinėje akcijoje ,,Skiriu Lietuvai“, savo pagamintas sages dovanojome socialiniams partneriams – Tytuvėnų kultūros centro, Tytuvėnų regioninio parko, Piligrimų centro, Tytuvėnų miesto ir Tytuvėnų apylinkių seniūnijos darbuotojams. Ketvirtokai savo padarytas sages padovanojo Tytuvėnų gimnazijos administracija.

Tikime, kad šios visos veiklos padės mokiniams ugdyti pagarbą savo tautai, skatins domėjimąsi Lietuva ir jos istorija, padės pažinti gimtąjį kraštą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos