Edukacinė išvyka ,,Vilnius”

Edukacinė išvyka „Vilnius“

III g klasės mokiniai kartu su draugais iš II ga ir IV g atsiliepė įVilniaus 700 metų jubiliejaus proga pasiūlytą kvietimą artimiau pažinti sostinę bei pajusti emocinį ryšį su ja.

Dalyvaudami orientaciniame žaidime „Išnarplioti Vilnių kūrybingai“, gimnazistai susidūrė su tikrais iššūkiais ir netikėtomis užduotimis. Literatų gatvėje reikėjo rasti rašytojo atminimo lentelę ar ant namo sienos esančio arbatinuko perskaityti senąjį Vilniaus pavadinimą, surasti vieną gražiausių ar siauriausiųsenamiesčio gatvelių, nuskenavus QR kodą, suskaičiuoti, kiek kartų vaizdo įraše paminėtas sostinės vardas, kur yraspaustuvininkas novatorius, slapta karališkoji meilė, istoriniai gyventojai ir kitos įdomybės.

Po orientacinio žaidimo vykome į Vilniaus  universitetą – seniausiai veikiančią ir svarbiausią Lietuvos aukštąją mokyklą. Žaisdami Kahoot, mokiniai sužinojo, kad yra 15 fakultetų ir jiems prilyginamų padalinių, mokosi 24000 studentų. Universitetas turi naują biblioteką – mokslinės komunikacijos ir informacijos centrą(MKIC), kuris atvėrė savo duris Saulėtekio alėjoje. Studentai čia gali lankytis visą parą, 7 dienas per savaitę. Mokiniai taip pat sužinojo, kokias nemokamas paslaugas gauna studentai, kokio dydžio yra stipendijos ir kitą informaciją.

Kahoot žaidimą laimėjo abi Kamilės. Joms atiteko pagrindinis prizas – kolonėlės. Kadangi VU švenčia 444 metų jubiliejų, atminimo dovanėlėmis buvo apdovanoti antros, trečios, ketvirtos bei keturioliktos vietos laimėtojai.

Mokiniai grįžo puikiai nusiteikę, pagilinę žinias apie sostinėsarchitektūrą, istoriją, susipažinę su Vilniaus universitetu ir studijomis jame.

 

 

Autorius:
Lina Zaleckienė

Nuotraukos:
Lina Zaleckienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos