Kūrybinių darbų konkursas „Šiaulių vyskupijos Bažnyčių šventieji globėjai

2022 m. Šiaulių vyskupija minėjo jubiliejines 25-ąsias įsteigimo metines. Ta proga Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis paragino prisiminti vyskupijos istoriją, pasidomėti bažnyčių šventaisiais globėjais, susipažinti su jų svarba, gyvenimu, o mokinius kartu su Katechetikos centru pakvietė dalyvauti kūrybinių darbų konkurse „Šiaulių vyskupijos Bažnyčių šventieji globėjai“. Konkurso uždavinys buvo sukurti bažnyčios šventojo globėjo vitražinio paveikslo modelį ir/ar jį įgyvendinti.
Konkursui pateiktas 131 vitražas. Komisija atrinko 35 darbus, kurie eksponuojami Šiaulių pastoraciniame centre, o jų autoriai pripažinti laureatais.
Projektus šiam konkursui kūrė, o vėliau juos įgyvendino ir trys Tytuvėnų gimnazijos mokinės: meno skyriaus dailės programos mokinė Skaistė Masalskytė, dailės studijos „Paletė“ narės Skaistė Jagminaitė ir Luka Lebedžinskaitė. Mokines konsultavo ir ruošė mokytojos R. Vaičiulienė ir D. Žukauskienė. Smagu, kad visas merginas lydėjo sėkmė. Skaistei Jagminaitei atiteko 3-oji vieta, o Lukai Lebedžinskaitei ir analogiško praeitų metų konkurso laureatei Skaistei Masalskytei buvo paskirti specialieji prizai.
Gegužės 4 d. Šiaulių vyskupijos pastoracinio centro Didžiojoje salėje vyko mokinių ir mokytojų apdovanojimų šventė. Dalyvius džiugino gražūs rengėjų palinkėjimai, dovanos, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokinių atliekami muzikiniai kūriniai.

Autorius:
Danguolė Žukauskienė

Nuotraukos:
Danguolė Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos