Pasaulinė Pinigų savaitė 2024

  • Paskelbė : Danutė Buivydienė
  • Paskelbta: 2024-03-25
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 18-24 dienomis vyko „Pasaulinė Pinigų savaitė 2024“,  kurios tema „Apsaugok savo pinigus – užsitikrink ateitį“. Tytuvėnų gimnazijos 1 b klasės mokiniai diskutavo apie pinigų atsiradimą. Sužinojo, kaip tvarkyti savo pinigus ir išmintingai su jais elgtis.

Vyko integruotos pamokos „Pinigų savaitei 2024“ paminėti. Su mokiniais jungėmės į Lietuvos banko Finansinio raštingumo centro organizuotas dvi virtualias pamokas: „Nuo gintaro iki euro“ ir “Eurų gyvavimo ratas“.

      Mokiniai sužinojo, kaip atrodė pirmieji pinigai, kodėl pinigai buvo prekės, kodėl reikėjo sukurti pinigus, kokia pinigų atsiradimo istorija. Susipažino su populiariausia moneta LDK – grašis. Sužinojo, kad už du grašius buvo galima nupirkti žąsį. Įdomu buvo pamatyti kas  vaizduojama senuosiuose lituose. Išgirsti kada atsirado euras, kaip ir kur gaminami banknotai, kaip nukaldinamos eurų monetos.

       Nuotaikingų ir smagių pamokų metu mokiniai kūrė, atliko įvairias pinigines operacijas, mokėsi atpažinti padirbtus pinigus ir neįkliūti į sukčių pinkles.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos