Tytuvėnų gimnazijos mokiniai lankėsi Liolių socialinės globos namuose

  • Paskelbė : Ieva Andruliene
  • Paskelbta: 2023-04-27
  • Kategorija: Renginiai

Tytuvėnų gimnazijos mokiniai lankėsi Liolių socialinės globos namuose. Visas būrys vaikų, kartu su įstaigos gyventojais, mokėsi ir domėjosi senaisiais amatais.

Moterys su malonumu demonstravo jau be išnykstantį avies vilnos plovimo, karšimo ir verpimo amatą. Vaikai galėjo susipažinti ir su tuo kaip ir ką galima gauti ar pasigaminti iš tokios vilnos. Savo megztus darbus bei patį mezgimo procesą ir subtilybes demonstravo įstaigoje gyvenančios močiutės. Grupelė vaikų kartu su įstaigos bočiais ir užimtumo specialistu Egidijumi pasigamino tarškynes. Tokias tarškynes gamindavosi piemenys dar gilioje senovėje ganydami gyvulius ir paukščius.

Globos namų gyventojas Gintautas demonstravo savo išskirtine technika sukurtus paveikslus, kurie jau buvo eksponuojami parodose. Kiekvienas norintis galėjo išbandyti šią techniką ir pademonstruoti savo meniškąją pusę, sudėliojant pirmąją savo vardo raidę.

Mažieji mūsų draugai galėjo susipažinti ir su Basetų veislės šuniuku Dunojumi, kuris kartas nuo karto ateina pasisvečiuoti į įstaigą ir vien tik savo buvimu pradžiugina čia gyvenančius senjorus. Vaikai taip pat turėjo galimybę pamatyti įstaigos kasdienybę ir tai, kuom gyvena įtaigos globotiniai. Kineziterapeutė Raminta pademonstravo mankštas ir šokius kuriuos kasdien mankštindamiesi slegiasi atkarti globos namų gyventojai. Tuo tarpu užimtumo specialistas Vaidotas supažindino vaikus su relaksacijos kambario teikiama nauda žmogui bei sudarė galimybę kiekvienam išbandyti labiausiai patinkantį relaksacijos būdą.     

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos