"Slieko laboratorija"

  • Paskelbė : Danutė Buivydienė
  • Paskelbta: 2024-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Tytuvėnų gimnazijos Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus "Voveriukų" grupės ugdytiniai įdomiai ir prasmingai leido laiką lauke. Išėję iš įstaigos, vaikai rado sliekų "namelių". Toliau pažintį su sliekais vaikai tęsė "Slieko laboratorijoje".  Šios dienos iššūkis - sužinoti, kiek kojų turi sliekas.

Padidinamųjų stiklų dėka mokiniai ieškojo slieko kūno dalių. Išsiaiškino, kad sliekai yra labai naudingi, nes pagerina dirvos kokybę. Stebėjo, kaip sliekai juda raumenų pagalba. Su liniuote, kaladėlėmis išmatavo jų ilgį. Sužinojo ilgiausio ir trumpiausio slieko ilgius. Po to vaikai įkūrė  sliekų "fermą" ir kantriai stebės, kaip sliekai sumaišys smėlio ir žemės sluoksnius, į juos įtrauks sudžiūvusius medžių lapus.

Vaikai atliko matematinę užduotį. Daug džiugių emocijų ugdytiniams suteikė eksperimentas "Putų kirminas". Pažinę sliekus, vaikai kūrybiškai juos atvaizdavo. Smagiai visi žaidė judrų žaidimą "Žvejas ir sliekai".

Tyrinėdami, ieškodami, atrasdami, eksperimentuodami "Voveriukų" grupės vaikai ne tik išsamiai susipažino su sliekais, bet ir atsakė į pagrindinį klausimą - "Kiek kojų turi sliekas?"

Mokytoja Rima Šivickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos